Fin hund, febrigt barn.

Världens vackraste jycke ♥
Just nu ligger vi dock ihopkrupna i sängen. Casper sover, hostar, fryser och snörvlar. Vi fick med oss lite bakterier hem från förskolan men med en alvedon och lite sömn har vi i alla fall klarat eftermiddagen. Hoppas vi hinner kurera oss till Tant Karins födelsedagskalas på söndag bara...

Lotterier och kött hos Pumba och Idun del 2

Efter marknaden åkte vi hem till Pumba och Idun för lite mat och kubbspel. Fast först hoppade vi massa studsmatta!


Och sen lite lek i vattenspridaren.



Pumba åt ostbågar.


Just chillin'!

Sommar-Idun


Mina grabbar väntar på maten.


Sen måste man ju ha lite matkrig också!


Grabbarna mot brudarna i kubb. Casper såg till att de vann.

Lotterier och kött hos Pumba och Idun del 1

Det var marknad idag som vi givetvis gick ner och kikade runt lite på. När Nåll Kåll Moppers anlände hade Casper bästa platsen:


Min kära mor och min syster Annika med lejonet Leo som Casper vann i ett av lotterierna:


Casper och morfar tar en saftpaus:


Casper vann på varje chokladhjul och varje lotteri. Han är en riktig liten vinnare!


Fredagskväll



Fredagsmys och vattenkrig!

Goodlooking boyfriend


Vinnare av "snyggast pojkvän"-tävlingen 2010, 2011 och 2012. ♥

Gillar solbrännan också!

Dregglande kung

Först satt jag på verandan ute på Sjövik och nynnade "snart är det jaaag som är kuuung" och sen när jag kommit hem somnade jag i Daltons knä - och dregglade. Jättekungligt.
Däremellan köpte jag och Casper glass, fast sen följde han med morfar hem. Och därför passade jag alltså på att somna. Nu ska jag nog cykla ner till morfar och kidnappa tillbaka min sötnos!

Feber och hästhoppning

Fick för mig att det skulle vara en toppenidé att lägga sig i solen ute på balkongen en timme efter en lång dag, men det höll inte kroppen med om. Jag får lite panikkänslor när jag vet att det är fyra långa, varma arbetsdagar framför mig. Erica är på Norrköping INT Horse Show och jag ska hålla ställningarna på Sjövik, hade dock helst gjort det utan feberfrossa... Å andra sidan har Dalton köpt nya, fina ridbyxor till mig idag. Blårutiga, precis såna som jag vill ha - och velat ha sedan det blev en nisch för ryttare att ha rutiga ridbyxor. Och nu var det alltså min tur, det är fint! ♥
Sedan smet Dalton, ner till vattenbrynet för att fiska. Det gör inte mig och Casper så mycket, det betyder bara att vi erövrar hans del av sängen och gottar oss med korvmackor medan vi tittar på Nations Cup Series från La Baule i Frankrike.

Fel av mig...

Känner mig så rutten. Casper ska i tre veckor vara laktosfri, med början igår. Dock hade jag redan glömt det och cyklade till affären med honom och köpte choklad... Som tidigare nämnt, man känner sig rutten när man inser sitt misstag och ska förklara för honom att man gjort fel, att han inte får äta choklad på ett par dagar, och att försöka be om ursäkt. Jag tror han förlät mig, vi åt varsin riskaka innan vi läste bok och han somnade. 


Utöver det har han ritat en fin bild på sig själv och Dalton:



Choklad och solbränna

Det gick relativt smärtfritt i Huskvarna, och vi fick åka med samma tåg hem som vi åkte dit med. Tågkonduktören kände igen oss och tyckte att vi skulle få åka på våra gamla biljetter hem, trots att de gått ut med tre minuter. Ibland blir man väldigt glad för väldigt små saker, och 130 kronor kunde vi istället lägga på glass och korv.
Dalton åt en korv som var lite gammal och sedan tillbringade jag två timmar i solen ute på balkongen. Resultatet? Jag blev inte ens grisrosa. Inte ens lite.
Tills vidare ska jag vräka i mig jordgubbsmarabou och imorgon till Erica. Jag är typ väldigt nervös.

Vårdcentralsbesök


Idag ska vi till vårdcentralen i Huskvarna. Så ovärt att pendla mellan kommunens egen vårdcentral, grannkommunens vårdcentral och en vårdcentral fem mil bort.

Sandimmun

"Jag behöver köpa lite sandimmun så jag klarar mig över helgen" sa Dalton igår...


Hade han hämtat ut mer hade vi behövt leasa en lastbil!


Solig dag i trädgården

Det är väldigt svårt att sortera ut några få bilder när man tagit 600 (!) bilder på samma dag!









Basta var såklart också med, men som tur är hittar hon inte på lika många hyss som de andra utan ligger hellre och gottar sig i solen. ♥


Jordgubbsbakelser

Dagens to-do-list:
  • Rasta hundarna
  • Handla svarta sopsäckar
  • Rensa förrådet
  • Rasta hundarna

Dagens what-I've-done-so-far-list:
  • Rastat hundarna
  • ...
  • ...
  • Handlat jordgubbar och maränger
  • Ätit jordgubbsbakelser
  • Rastat hundarna

Paj


Jag åt paj idag. Det gjorde inte Basta. As you can see.

Kungsbacka & hundkidnappning

Vi åkte tåg igår! Resan gick till världens finaste Emma, Eleeah och Basta. Casper var så duktig och gjorde mig så stolt, och han hade med sig två kepsar ifall den ena blev blöt. Det ni! Smart kille! Emma gjorde pannkakor också och alla små blev nöjda, framförallt Sigge kanske? 
Vi råkade visst kidnappa med oss hundarna hem också, Casper har väldigt starka känslor för Basta. Han har skämt bort henne här hemma nu, och ska promenera med henne helt själv. Tur att världens bästa Emma har världens bästa dotter och världens bästa Basta!







Lördagsäventyr

Anders tog med oss på en raggarunda till torget idag. Barnen fick godis och crocs-tofflor och själva köpte vi vuxna mest fisk. Vi åkte även förbi Joel, skänkte en tanke och tog farväl av honom. Vila i frid!
Sedan beslöt vi oss för att åka hemåt, vi skulle in på systembolaget också men det har vi ju på hemorten... Jo, eller hur!? Någon viss storstadsbo glömde bort att vi bor i en liten ort, där öppettider är överskattat. Det blev en till sväng till stan, till A6. Då kunde jag passa på att köpa en fin kaninsele till Oreo också, de har så fina på A6 zoo, med dödskallar på, och karlarna kunde tillslut få deras brännvin och whiskey. Sedan var vi nöjda!


Pistageglass!


Kakor

Vi bestämde oss för att baka havrekakor idag. Alla tre hjälptes åt och det blev cirka trettio kakor. Casper åt en enda kaka, och ändå har alla kakor tagit slut?! Jag undrar vem som kan ha stulit dem...

Fiske och Chuggington

Dalton försöker lära mig att fiska, det går överraskande bra med tanke på att jag fick upp tre mörtar och en brax och han förblev tomhänt. Fast med tanke på att jag inte vågade kroka av de två första mörtarna (och inte heller braxjäveln) så får jag väl dela med mig av stoltheten - att det var våran gemensamma fångst. För jag är en väldigt snäll brud.
Sen åkte vi till Habo och där fick Casper en tröja med Chuggington på. Sistnämnda utflykten gjorde sötnosen så trött att han frivilligt gick och lade sig en timme tidigare än vanligt. Nu kan jag och Dalton njuta av lugnet en timme längre än vanligt, fantastiskt!





Smedbackens Oreo



Den här fina killen har jag tingat och flyttar hem till oss om tre veckor. Han är så fin att hjärtat slår en liten volt varje gång jag tittar på honom!
Jag vill så gärna få berätta också om att jag blivit erbjuden något så fint som en valp. Om sisådär cirka sju månader vet vi om det finns några hjärtan som slår i magen. Men fram tills dess kan man åtminstone dagdrömma, längta och känna sig stolt över att någon tror och litar på en. Det känns verkligen som en morot just nu, att veta vad man kan erbjudas om sisådär ett år. Plötsligt känns det värt att genomgå DBT, när man vet att efter den så finns det en ny tillvaro man kan och har skapat. 
Men tills vidare får resten vara osagt. Resten får vara hemlighet, det hinner hända så mycket på ett år!

Perkele - Flame

You can't stand there with your hands in your pocket, coz you get nothing for free
You got to work hard to deserve your pride, and for your dreams to come true
Some days it's hard to think positive and everything feels upside down
But keep on working, never give up, you got to keep up the faith


You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive


You can't sit there doin' nothing at all if you want a dream to come true
It's something you got to deserve and no one will give it to you
There's always people who refuses to work and got no pride at all,
They keep on cheeting, keep on loosing, I wish they all will fall



Perkele - Flame

En sväng ut i Gammelskogen

Efter att ha byggt koja, ätit blåbärsfrukost och druckit kaffe tyckte vi det var dags att dra ut på äventyr. Tog cyklarna ner till Gammelskogen, gick igenom den, runt Ryfors och tillbaka. Det blev en toppenbra dag! Varken jag eller Casper gnällde (vilket vi är ganska duktiga på annars, då vi är väldigt gnälliga). Vid Ryds kvarn tog vi en fikapaus och sedan fortsatte vi förbi engelska villan, smedjan och tillbaka till Stråkens kant där vi ställt cyklarna och där vi även grillade korv som avslutning. Jag och mina bästa pojkar, ni är så bra! ♥







Hemliga kojor och blåbär

Ibland längtar jag tills jag blir äldre så att många fler av mina vänner i samma ålder också är föräldrar. Fast å andra sidan, genomsnittsåldern för att skaffa barn är 29 år. Det skulle alltså bli om 8 år. Då är Casper 11 år gammal medan mina vänners barn är nyfödda. Ond cirkel, och inte så många äventyr som jag kanske hade önskat.

I vår ensamhet har vi idag hunnit bygga en koja. Dalton hade inte vaknat så vi tog hans täcke och använde det till tak. Han vaknade ändå inte.
Och så har vi en farlig dörrvakt som ni ser, han kommer garanterat att skrämma bort Dalton, eftersom vår koja är hemlig och där äter vi vår hemliga blåbärsfrukost. Ja, för det blev blåbär till frukost idag tydligen. Ostmackor med blåbärssylt och blåbärsyoghurt till Casper och blåbärsprotein till mig.


En dålig dag

Jävla skitmorgon. Vi brukar ge oss av mot dagis tio minuter innan vi ska vara där om vi ska ta min cykel ner, vilket vi skulle idag. Om den inte hade haft punktering förstås... Tjugo minuters gråtande senare övertalade jag Casper att ta sin egen cykel vilket inte var helt lyckat då han under natten glömt hur man svänger, bromsar och trampar - allt som man behöver kunna för att cykla. Jag var hemma en timme senare.
Aaargh, nervsammanbrott!

Sen tycker jag att det är viktigt att gratulera min favorit-Emil på sin födelsedag.

Och att skänka en tanke åt Max Calner som lämnat oss.


Och klockan är bara tio.


Tillbaka i hemmets trygga vrå...

Tillbaka i hemmets trygga vrå har vi återgått till Svensson-livet. Världens finaste grabb väckte oss tidigt imorse med pussar och kramar och Dalton gjorde frukost på sängen. Sedan fortsatte dagen med att vi tvättat kläder, städat och cyklat ner till centrum för att inhandla solskyddsfaktor och gräddfil. Varsin glass blev det också utanför affären, och så hämtade vi våran fina reptilklippa (med inbyggd pump och vattenfall!) som nu är placerad inne hos Salle Salamander. Han flyttade in hos oss i förra veckan och Casper är redan mycket fäst vid honom. Idag när vi cyklade hem och pojkarna pratade om just Salle och reptilklippan, berättade Dalton för Casper att Salle egentligen var ett groddjur. Det hördes förvånade och förskräckta rop från bakpå min cykel, men jag tror dock han har smält och accepterat läget nu, efter att ha hjälpt grannen att tvätta bilen, plockat vitsippor och lagat mat med oss. Det blev grillat kött med hemmagjord potatissallad. Till dessert; matkoma. Casper somnade i våran säng till "Den lilla röda traktorn".
Balkongen är förövrigt nystädad och penséerna är omplanterade. Jag hoppas få tinga en kanin från en uppfödare i Eskilstuna, så när Casper vaknat ska vi fortsätta med våran kaninbur.
Lite lycklig är jag allt - trots ett ganska ospännande Svensson-liv.



Uppsala by Monday-night

Sista rundan i Uppsala blev via Slottet, Engelska parken, House of Lenne och Stubborns MC.










Uppsala by Sunday-night

Gick ner till Raguza för att ta en öl med Jimmy och Hugg, men slutade med karaeoke på Etage.








Uppsala by Saturday-night

Förfest hos Elin & vidare till Etage.







RSS 2.0