Mango, sirap och pepparkaka

Ett halvt dygn har gått och jag har hunnit städa riktigt flitigt. En av sofforna blev avklädd, tvättad och luktar numera mango! Inga avtryck efter en sömnig Casper med honungsmacka, inga mer fläckar efter... Ja, lite ska vi väl låta vara osagt kanske, när jag tänker efter...
Och pepparkakor blev det minsann, som utlovat. Det tyckte Casper var roligt.
Efter att klockan slått läggdags för Casper har vi vuxna druckit varsin Guiness för att fira Kalle Dussin. Det tyckte jag var roligt! Och min mobil hittade jag också!


Såhär ren och fin lyckades jag bli under baket. Jag vet faktiskt inte hur man håller sig ren. Aldrig. Någonsin.

... Och Casper, som ju borde vara den som är mjölig, ville också vara med på bild! ♥





I've gotta get up step outside
And move the lines
Did you really think I'd let it all go by?
Get out and move those lines
(... fortfarande)

Moving the lines


Klarblå himmel ute, all tid i världen, kallt morgonkaffe. Men ingen inspiration till någonting. Blä! Sixten är redan morgon-motionerad och medan Dalton är på gymmet ska jag väl bara sitta i soffan och lyssna på musik som han inte tycker om. Lite gullig musik, som Ulrik Munther eller något i den stilen.

Kan väl utöver det förbereda pepparkaksbaket med huliganen sedan. När jag läste igenom gårdagens pladder slog det mig att jag skulle griljera skinkan med. Åååh. Jag ville nästan vara uttråkad och lida av inspirations-brist idag. Ibland är det väldigt behagligt.

Undrar var min telefon är förresten?

I've turned my back, taken up the slack
Walked round and round in circles for you
And it never made no change
Pushed out the boat, I bared my throat
It seems it's never ending
And it never made no change.
Oh I'm falling down inside
Oh I've got nothing here to hide

I've gotta get up step outside

And move the lines
Did you really think I'd let it all go by?
Get out and move those lines

Vinter-inspiration

Dalton var så söt och gick ner till dagis med Casper, så att jag kunde få lite sovmorgon ♥ Jag fick helt enkelt chansen att bli en något lyckligare tjej! Och tillbaka kom han sedan med äppeljuice och färska frallor. Jag blev en något lyckligare tjej!
Som payback följde jag med ut i skogen på långpromenad och ner till sjön, till en söt liten udde där jag och Sigge kunde kasta pinne och ha dragkamp medan Dalton mäskade med en sån där liten mäskraket. En väldigt söt och finurlig uppfinning måste jag erkänna! Sedan blev det second hand, lite ålderscharmiga ramar blev det som inköp, till några fina foton som skramlade ner i brevlådan idag! Fotot till vänster, den ultimata julklappen till de flesta släktingar som ändå äger allting...
Och så fick jag en klänning på posten med.
Några julöl blev det aldrig, däremot en massa ale, xanté och apple sourz i ett tappert försök till att fylla barhyllorna man skaffat sig.
Julskinkan är inhandlad, men blir griljerad först i morgon liksom pepparkaksdegen som Casper ska få öva på.
Om en och en halv vecka är det pepparkaksbak som gäller med "tant moster Karin" och hennes släkt, en tradition som vi hållt hårt i sedan 2004. Varje år har vi bakat oumbärliga pepparkakshus, bland annat en kopia av Hultsfredsfestivalen, en kopia av Tåhult (med alla tillhörande hästar), en kopia av Mullsjös tågstation innan den byggdes om, en barnvagn, Rapunzels torn och förra årets: Fantomengrottan (som fick oss att konstant nynna på Onkel Kånkels smek mig, Guran.)... Och nu är det dags att börja fundera på vad detta året har givit oss för inspiration!
Kanske en pepparkansk landsköldpadda och två pepparkaksagamer med tillhörande pepparkakerarium? En vild fantasi, however...!

Tidigt på morgonen...

Morgonkaffe och frukost står klart framför mig. Vilken härlig morgon! Om klockan var lite mer än fyra!? Frågan är om det verkligen kan kallas frukost vid den här tiden på dygnet? Det kan lika gärna vara nattmat.
Det kommer bli en lååång dag, en lååång dag med bita sig i läppen och mumla svordomar. Jag tycker så synd om Casper och Dalton som måste stå ut med mig idag ♥ En trött, tjurig tant.

Slow down, världen!

 

 

Hyllorna har kommit upp, barstolarna är inhandlade. Projektet går framåt!
Sigge har kämpat sig igenom ytterligare ett DW-pass, mer tyngd, kortare sträcka. Träningen går framåt!
Casper har varit kramgo och det slog mig precis att han bara blir äldre, snart skola, gymnasieval och krogrunda för honom. Livet går framåt!
Men vart tar allt vägen? Vänta lite, stanna upp, hupp hupp! Glöm inte bort mej!
Jag, som idag lyckats tappa bort mitt bankkort, ätit fem stycken sockerbullar (eller fyra. Den femte var bara allmänt försvunnen och jag beskyller Dalton för det.) och spillt massor av chokladglass på mig själv. Jag måste hinna med att göra något rätt också, måste stanna upp och le åt allting som händer också.

Ska ta itu med det. Någon dag, kanske inte imorgon men någon dag. Imorgon ska jag ta med Sigge och Dalton ner till sjön. Sen ska jag handla julskinka. Och julöl.


Älskade karlfanskap

Du är mitt allt, min hemlighet, min verklighet. Du är mina andetag, mina lungor, mina ögon. Jag har fastnat för dig, lever idag för dig. När det känns kallt vet jag att du alltid värmer mig, är det mörkt vet jag att du tar min hand. Ingen kan någonsin ta din plats i mitt liv, vad ska jag göra utan dig? Det finns bara vi, i all oändlighet. Jag trodde inte någon som du fanns, men någonstans rörde du min själ. Du är värd allt som livet kan ge.
Älskade Dalton, du är underbar, du är fantastisk. Och jag ska visa dig den respekt du förtjänar och inte ta dig för givet. Stanna här hos mig, jag vet inte vad jag ska göra utan dig. I love you!


Engelsk öl, amerikansk mat

Trots att jag är ett fruntimmer och trots att jag är en riktig klippa på det här med att starta projekt som jag aldrig avslutar, har min fantastiska karl nu inhandlat själv, samt låtit mig inhandla, det första i vårat projekt engelsk pub! Dalton betalade möblemanget och jag skötte prydnaderna, några plåtburkar, ölglas och ljus. Fram tills att skåpen kommer ska jag smaska på hamburgare, lyssna på Liz/Deadline och tillgjort fnittra över Daltons dåliga snuskskämt.

Miss English Raggsock and Beck's

Jag är Miss Raggsocka. Jag har alltid varit Miss Raggsocka. Men idag blev jag även Miss Raggsocks-halka. Det sa pang när jag flög in i dörren och slog i knäet, hela familjen Dalton (inklusive alla djuren. Eller inte sköldpaddan förstås, han är döv) fick en hjärtattack av smällen medan jag låg och fnittrade hysteriskt.
Miss Raggsocks-halka, det är jag det...

Det har varit en riktigt dålig dag, en riktigt rutten illaluktande skitdag. Mitt pyssel gick åt skogen och mitt humör kunde man jämföra med en färg som "sotsvart".
Men nu är allt bra igen!


Ett skäl till att jag kunde lägga surheten på hyllan är våra tankar på bar-projekt. Vi har inte kommit så långt, faktum är att vi inte kommit längre än till inspirationskällan. Och det är detta jag ska syssla med ikväll medan jag äter min fjärde portion chili con carne på två dagar...




Vind, blås och styrka

Det blåser halvt storm ute och Casper är på sitt allra bästa bråkstakehumör. Sixten drog 10kg x 3.5km med en paus igår och är lycklig över att få stanna inne. I am too.
Efter dagislämningen kröp jag ner i soffan med en redbull och tittade på The Football Factory med Dalton, samt drägglade lite över bland annat Greyline Finest.

Ikväll ska jag pyssla, ja jäsikens vad jag ska pyssla!



Familjefritt

Dagislämning avklarat och Dalton är påväg till storstaden. Kaffet har jag behövt micra ett par gånger medan jag sneglar på dåliga TV-program. Vad är väl en "vintermorgon" i soffan?
Igår försökte vi få upp en gädda ur sjön, men det gick inget vidare så jag och Sixten gjorde det vi är bäst på; att hänga i soffan, beställde hem lite foton från extrafilm och åt upp ett helt kakpaket...
Och idag? Ja, idag får vi väl träna lite så vi håller oss på soff-hängar-topp!







Hemmafruande

Det första jag möttes av imorse när jag steg upp ur sängen var att mitt vardagsrumsgolv förvandlats till ett legobits-hav, och det andra jag möttes av när jag ville duscha var att någonting fastnat i avloppet. Fick med andra ord börja dagen med att städa, innan jag ens fick avnjuta ostmackor och kaffe. Nåväl, vill inte klaga på ett numera rent och fint hem samt de två maskinerna tvätt samt en trevlig middag med Dalton, som även bjuder på popcorn och film ikväll trots att han är lite sjuk och ynklig ikväll ♥


Äventyr i Jönköping

Herreminje vad en karl kan vara ynklig! ♥

Fick uppleva Paranormal Activity (3) på biograf igår. Har inte varit på bio på tio år och de senaste två åren har herr Dalton tjatat. Nu var det dags! Satt mer eller mindre hela filmen och tuggade på mina stackars nagelband och nöp honom i låret. Hjärtegullet hade även bjudit på kycklingmiddag hemma och Subway innan filmen. Efteråt blev det en sväng till Red Lions med Pumba, Idun & Lotta för öl och drinkar. En fantastiskt trevlig kväll som fortsatte i samma spår, vidare till Ztyle och Murphys där Ossy, Ekman, Sandra, Jonas Jävel och resterande hade slagit sig ner. När det var dags att gå hemåt protesterade jag, men stackars Dalton är gammal och sliten, han hade nog behövt åka hem tidigare.

Två morsor på äventyr.



Pumba och Dalton i sina essen!


Tack pysen för en toppenkväll att minnas ♥ Du är bäst!

Helt okej nöjd.

Igår var jag djup och rastlös, då skrev jag att världen var mer existens än vad som tåls, mer svärta än välgång och för vag doft av liljekonvalj. Stjärnorna bleknar i strålkastarljus. Du vill ta mig till månen men är jag beredd att följa med?

Det var igår det.

Idag är jag bjuden på kycklingmiddag, bio och O'learys av Dalton. Därför dricker jag öl, lyssnar på Jinx och är helt okej nöjd med livet.

Små vardagsäventyr

Jag har varit på utflykt med fantastiska Emma! Det blev mycket skratt, många drinkar och en hel del hund. Trots att jag inte kunde önska mig något bättre så är det helt okej att vara hemma hos pojkarna igen. Vi stickar vantar, gör lustiga miner och går långpromenader. Igår tog vi med oss fika och korv ut i skogen, promenerade i tre timmar innan vi slog oss ner för att grilla vid sjön. Och tro mig, vi hann bränna många marsmallows, pojkarna och jag!



RSS 2.0