Bad vid Näs

Mina grabbar är de finaste i hela världen! ♥
Speciellt när de badar, vilket vi gjorde idag. 
Själv badade jag bara fötterna och såg fin ut i min nya klänning.





Man kan ju nästan tro att mitt liv är intressant.

Jag gör inget annat än spiller över mig själv idag, jag har spillt kaffe på skjortan, läsk på mina mjukisbyxor och saft på min jacka. Verkar vara i stort behov av en spillfri babymugg...
Åkte till Huskvarna tidigt i morse, Dalton fick ta ansvaret för att Casper kom till dagis hel och ren, det gjorde mig nervös. Mammor är man snäll mot, dem pussar och kramar man för de är ömtåliga - men pappor finns väl bara till för att man ska brottas och bråka med? I alla fall i Caspers värld! Hur som helst genomförde pojkarna den inte alltför långa biten till dagis med mycket gott resultat. Och jag kunde andas ut.
När jag kommit hem igen, efter att ha tvättat kläder och väntat på maten och, som tidigare nämnt, spillt kaffe på skjortan somnade jag på soffan och blev inte väckt av Dalton förrän vi skulle hämta Casper. Trodde jag skulle avlida av trötthet. Tänk att kroppen kan bli så upprörd för att man går upp en halvtimme tidigare än vanligt?
Så cyklade vi alla tre (på varsin cykel!) ner till sjön för att fiska lite, det har vi lovat Casper flera eftermiddagar i rad, och sedan vidare till affären för att inhandla fredagsmyset och därefter vidare till morfar. Och Casper cyklade hela tiden själv på sin egen cykel! Det var första gången någonsin, och den här stunden har jag längtat efter!
Morfar ska upp till den gamla sommarstugan utanför Norrtälje, och min bror, hans fina tant och deras dotter skulle kommit ner från Norrland och umgåtts med oss en hel vecka. Vi skulle åkt till Astrid Lindgrens värld och till Ullared, men nu har de ställt in resan och det gjorde mig besviken. Hade verkligen sett fram emot att få träffa och umgås med dem. Har bara träffat dem tre gånger sedan 2009 när de flyttade upp, när jag besökte dem i januari 2010 och därefter på farmors begravning i Solna och så har de gjort ett besök här nere. Jag saknar ju dem ♥
Nä. Lite ledsamt är det faktiskt, bäst att tröstshoppa. Lite tradera kanske? Har precis varit irreterad över en tradera-auktion där säljaren ansåg att det tog för lång tid för min betalning att komma in (helgdagar) och när jag fått varan ansåg hon att det var mitt ansvar att betala de tjugo kronor extra som frakten gått på, trots att Traderas regler lyder: Det frakpriset/fraksättet/-en som står angivet efter "Fraksätt" gäller. Det är alltså inte tillåtet för säljaren att informera om tillkommande kostnader på andra ställen, så som objektsbeskrivning eller i vinnarmail.
Varan, som i det här fallet var en märkeströja, är jättefin och den är jag nöjd med. Så jag har kommit över den mesta irritationen nu, trots allt.

Studsmatta till Casper



Jag impulshandlade en studsmatta igår. Har funderat på en rätt så länge, men så sprang vi in i ett bra erbjudande och då kunde jag inte låta bli. Har numera en lycklig son - och en fruktansvärd träningsvärk...

Om kollektivtrafik, lukter och frukt.

Mig veterligen gnälls det inte så mycket på att jag åker kollektivtrafik till Sjövik. Ibland har man läst någon allmän ilsken facebook-status angående respektlösheten när det kommer till att åka kollektivtrafik med hästhår på kläderna. Men oftast räcker det med att man ber dem om ett statoilkort så är problemet löst, för vem vill betala resekostnader för någon annan när bensinpriset ser ut som det gör idag? Hur som, jag borde vara tacksam för att sluppit klagomål, men jag tror jag själv vill få klaga lite. På sliskiga parfymer. Herreminje, jag tror jag fick en sockervadd upptryckt i ansiktet när jag satte mig på bussen idag. Då är minsann lukten av svettiga gympadojjor fulla med spån tganska mycket bättre!

Några av hästarna fick sina tänder kollade idag, och på frågan "varför fick dem det?" av ett barn kom jag faktiskt inte på något bra svar, det blev en lång och krånglig förklaring om hur hästtänder växer och slits. Som om det inte varit lättare att säga att hästar också kan få hål i tänderna!? Det är så lätt att vara efterklok.
Sedan handlade vi frukt. Det är bättre att småäta frukt, än proteinbars faktiskt. Det fanns fina körsbär som fick följa med hem, men de är snart slut. Dalton köpte en Postis-Per-film. Den har vi hunnit se flera gånger redan, och just nu går den på norska för att få lite variation. Det är ett rätt kul språk att lyssna på.
Som avslutning på dagen vill jag äta glass. 88an i halvliters-förpackning. Spännande!

Fönsterputs och Oreo

Gick helt utan min vetskap upp tjugo över fem idag, för att sedan spendera två och en halv timme i soffan med Casper tittandes på barnprogram. Det var mysigt. Efter dagislämningen blev det lite städat och fönstrerna fick sig en omgång rengöringsmedel, innan lite kvalitetstid med Oreo. Det känns lite lättare att andas idag, lite bättre. Men jag är så sugen på chokladtårta att jag skulle kunna smälla av. Men, att äta tårta utan skäl? Eller får man hitta på något? Som att jag fyller 21 år, 6 månader och 13 dagar idag? Det låter ju som ett väldigt logiskt skäl till att äta chokladtårta...






Pancakes

Det regnar ute, så jag har övat stenhårt på att steka pannkakor. Att steka pannkakor är nog min allra sämsta egenskap, sist slutade det med att brandlarmet gick hemma hos Erica. Nästa gång kommer det gå mycket bättre, jag har inte misslyckats med en enda hittills! Och därför blev det mycket glass och sirap på pannkakorna.
Är ganska tankspridd. Finns så mycket jag vill uppleva, så många drömmar, så många stunder jag skulle vilja fylla med något spännande men så vågar man inte tro och hoppas att det blir som man önskar. Det finns alldeles för mycket realistiska tankar som tar en tillbaka till jorden. Nåväl.


Robin och Sjövik

Blev en sväng till Sjövik idag för att Casper skulle få rida på Robin. Det kommer allt bli en liten hästkille av den där lille, det tror jag allt!

En sväng till stranden

Efter en svettig dag på Sjövik begav vi oss till sjön för att bada. Casper tyckte det var en tokigt bra idé men Ville höll först inte alls med, men såg sen tjusningen i att simma. Det blev en skön avslutning på dagen.


Datahaveri

Datorer i min närhet har starka tendenser till att lägga av efter ett tag. Men när den ena har trillat av pinnen har Dalton lyckats pilla ihop en annan. Då kan vi blogga igen, och det gillar jag.
Utan dator har vi varit produktiva! Det har blivit både äppelpaj och rabarberpaj, och rabarbersaft. Dalton har tatuerat sig på tutten, Casper och Oreo har luggit och myst i soffan och själv har jag blivit lite förälskad i den nya treåringen på Sjövik, Harry.


Mormors mor och Oreo

Casper hade tid på vårdcentralen i grannorten idag och min mormor bor alldeles intill. Hon har alltid saft, nybakta bullar och minst sju sorters kakor hemma så det var en rastlös Casper som försökte ta varje chans att smita ut i längtan efter kakor. Det var kolakakorna som tog slut först idag!



Nu är vi hemma, och ska laga spagetti med köttfärssås. Men först en powernap...


Smedbackens Oreo ♥


Uteritt

Man borde rida ut i skogen oftare. Det är en sån lifesaver.

Ett litet äventyr i storstaden

Vissa dagar känns det viktigt att göra något, andra dagar känns det viktig att inte behöva göra något och helst inte ens gå ut. De dagar jag sitter hemma sådär och inte vill göra någonting alls planerar jag storslagna äventyr, vi ska se Street Dogs, On the Job och Saturday Heroes i Karlskrona och i slutet av juli är det Kuggnäs som gäller. Andra äventyr jag planerat in är camping i Nybro och att åka på älgsafari och gå på James Bond-museum och besöka Universeums dinosaurieutställning.
Men det är lättare sagt än gjort.
Det kan vara ganska påfrestande att vara sjuk, och trots alla planer är jag allt som oftast nöjd över vardagens små äventyr, på jobbet, eller hemma med Casper.
Hur som helst, bestämde jag mig för att jag ville åka in till staden idag för att köpa något fint. Ibland förtjänar man något fint. Casper förtjänar i princip alltid något fint.
När tåget åkte förbi Habo berättade Casper för mig och Dalton att han varit hos veterinären där med Ville, när Ville hade ont i benet. Tänk att han ens kom ihåg det? Jag blev helt förstummad.
Framme i stan tittade vi på polisbilar och köpte två nya böcker - här kommer polisbilen och här kommer brandbilen. Vi hittade en skogsmaskin inne på BR också som fick följa med oss hem, och ett par tuffa shorts med dödskallar på. Dalton fick nöja sig med fiskegrejer, och själv köpte jag en ny almanacka. Blir så frustrerad över att min gamla tar slut i juli. Jag gillade min gamla almanacka med zebramönster och jag gillar inte att behöva göra mig av med något jag tycker mycket om, men den här almanackan kunde man göra egen framsida till.
Min framsida pryds nu såklart utav Casper, och det är inte fy skam.

Världens finaste gnagare!



Karins födelsedagskalas


Casper älskar tåg, det är inga problem för honom att dagspendla till Kungälv och tillbaka på en dag, ju fler timmar på tåget desto bättre. Vi brukar räkna hur många traktorer vi åker förbi.


Skaldjur är enligt den här smålänningen det absolut värsta som finns. De ser så läskiga ut att jag inte ens vågat äta dem färdigskalade och tillagade. Självfallet skulle västkust-borna servera kräftor till förrätt och plötsligt hade jag inget annat val än att face to face konfrontera dessa små havsmonster.
Det hela slutade med att jag överlevde - och lyckades även provsmaka lite! First, and probably last time... Men ändock med livet i behåll.


Födelsedagsbarnet satt och väntade på att Casper skulle bli klar med tårtan i bakgrunden, men istället för att äta upp tårtan somnade han. Duktig konditor.

Storfiskar'n


Mor, dotter, dotter, son och Corgi

Min syster säger att jag är bra, för jag hamstrar saker som är bra. Fast hon har nog missat att hon har världens finaste corgi och världens roligaste kamera att leka med, är inte det bra saker så säg!?








Och sen hittade jag en humla!




Morgonmiss

Det var nationaldagen igår. Tack för informationen. Jag missade det någonstans, gick upp tidigt och pussade på Casper tills han vaknade, fick i honom frukost och pressade ner mig i ridbyxorna. Min plan var att överraska Erica. Tyckte det var så skrämmande lite folk ute, inga barn påväg till skolan trots att klockan var strax efter åtta och inte en enda bil. Halvvägs till dagis slog det mig att radion väl spelat nationalsången, hade den inte det?
Tur att man har mormor att fråga, för det var bara att gå hem igen med en trött Casper på släptåg. Inget Sjövik, men lite Nicke Nyfiken istället - som plåster på såren.



Laphroaig

Har målat naglarna i hopp om att vi kommer iväg till Kungälv imorgon, och även köpt lördagsgodis och laphroaigpraliner till födelsedagsbarnen. 
Idag har grabbarna valt mat och det blev 'bab. 
Tycker det låter så roligt, 'bab!




Oreos första soffhäng

Är så förälskad i våran Oreo! Slog upp ögonen i morse och blev jättelycklig när jag kom på att han var hemma, så jag tassade ut till buren med täcket runt mig och satt och tittade på honom jättelänge. Sen började det regna och då fick han följa med in, så nu sitter han bredvid oss på en egen kudde i soffan. Oreo är så liten att när han hoppar på tangenterna så trycks de inte ner, och så är han rätt kaxig med, inte ett dugg rädd!


Suttit och fnissat åt det här med medan vi drack morgonkaffet.


RSS 2.0