Lax, apelsinjuice & tågresor

Ledig från jobbet idag, och lunchen bestod av en Dagens på Landhs. Ugnsbakad lax (inte fy skam) och en barnportion med pannkakor och grädde till efterrätt eftersom Casper var missnöjd. Han skulle ju ha samma som sina päron - att vi inte förstod det!? Plus kaka och kaffe. Väl spenderade 120 kronor.
Sen hittade vi en juicepress hemma hos morfar, den fick följa med oss hem. Han hade aldrig använt den så imorgon ska jag köpa många apelsiner! Blir färskpressad juice till frukost på fredag, innan jag och Cappe the Hooligan tar tåget till Göteborg och Kungsbacka.

Satkärring

Varför lägger man upp såna där "om du gillar detta så skriver jag något om dig i din logg"-updates på Facebook? Det är ju ändå bara de tråkiga personerna som man inte riktigt gillar som gillar den statusen och vill att man skriver om dem. Och vad skriver man? 
"Du är ganska ful och jättejobbig, sluta skriva till mig."
"Jag skriver bara såhär för att jag tycker synd om dig."
"Jag blir jätteglad när jag ser dig. På långt håll, gåendes i en helt annan riktning, ifrån mig och utan att se mig."

Okej, jag är en satkärring idag. Gnällt på varenda praktikant på jobbet, de är slarviga och slänger allting på golvet, sen går man och trampar på det själv eller ännu värre - hästarna snubblar på det! Har fått hämta en jacka ur en box när en av hingstarna trasslat in sig i den. Men någon ägare lyckades jag aldrig få tag på och då var jag bitter.
En annan praktikant red ut i skogen idag, med min ridhjälm på huvudet - utan att ha frågat om lov först. Självklart åkte hon ju av också! 
Men någon kompensation lär jag väl inte få. Jävla förbann...



ROLLING on floor laughing my ass off

Finns en supercool brud i min närhet som heter Elin, hon är tillsammans med Daltons bror som tappert följer i sina äldre bröders fotspår.
Häromkvällen hade hade druckit whiskey och kräkts i äldsta broderns säng och sedan rullat runt i det.
Den stackars pojken har givetvis gråtit av ångest över det hela men inte kan man väl sluta där? Så när Elin uppdaterar sin facebookstatus med att kommentarer om folk som harklar sig och spottar är överflödiga, kan man ju inte låta bli att tycka det är överflödigt att kommentera folk som spyr ner hela sängen och rullar runt i d... Hehehe...

När lilla grabben uppdaterar sin egen status med "nu kör vi!" och den största av grabbarna tycker att "kör i vind!" kan man ju inte annat än tycka att "kör i Joels säng!". Jag skrattar ondskefullt. Det går inte låta honom glömma!
Till sist uppdaterar Elin sin status angående melodifestivalen, som innehöll allt hon hatade inom loppet av tre minuter och hon ville kräkas, då måste man ju fråga "inte i sängen väl?". Hon kände sig inte originell om hon gjorde detta men började nynna "vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?".
Om du någonsin förlåter mig för det här Fjunatan, så lovar jag att bjuda på rull-ader. Hehehehehehehehehehehe!

Hästhistorik

Är jättebesviken på mitt första pass med en ny unghäst idag. Jag nådde liksom inte det mål jag satt upp med henne, och hon kändes inte särskilt pålitlig. Vilket såklart fick mig att bli nostalgisk och sakna den där tiden vi hade med Henry och hästarna. När våran Safir var tre år behövde man aldrig oroa sig över att få en hov i huvudet och det är den känslan jag saknar. Av full tillit. Känslan av den där matchningen och kärleken - att vi hör ihop, allt var perfekt, vi kände varandra utan och innan. Hästarna visste var de hade oss och vi visste var vi hade hästarna. Men okej, man blir bortskämd när man har haft så fantastiska hästar som dessa fyra, och att våra hästar var några av de få som gick i tät stadstrafik. Jag var så lycklig på den tiden.
Safir e. De la Gardie 950 ue. Partisan 655
Radar e. Racot 642 ue. Comet
Remir e. Egerländer 777 ue. Rex 673

Och nu till den absolut viktigaste, den fantastiske, oemotståndlige, min högst älskade
Jaffa mîr magnifikus med betoning på fikus
Jaffa e. Judex xx 796 ue. Nepal 390

Aldrig att jag hittar någon som du igen. 
Jag vet inte ens om du lever.

Good mood

Feel fine.

Ont i magen men i alla fall ett pärlhalsband!



I almanackan stod det att vi skulle gå till simhallen men istället satte vi Sigge framför kälken, packade ner lite fika och tog en milslång promenad i skogen. Världens bästa söndagsförmiddag med andra ord!

Efter middagsluren vaknade dock Casper med ont i magen. Han låg i min famn en lång stund innan vi lyckades få i honom lite kamomillté och sen fick han ta ett varmt bad efter att både jag och Dalton försökt massera magen. Det verkade liksom hjälpa en liten stund, men snart började magen göra ont igen så då fick mormor komma och trösta lillkillen. Stackars liten blev helt kallsvettig vissa stunder då det tydligen gjorde ovanligt mycket ont. Resten av tiden verkade det mest mola. Vid niotiden hade han fortfarande inte lyckats få ro och somnat, och eftersom jag och Dalton skulle upp tidigt bestämde sig Casper och mormor för att gå hem till henne. Där hade han somnat men vaknat varannan timme hela natten lång. Klockan åtta på morgonen hade magen blivit bra igen och han kunde ta igen lite sömn han missat under natten... Älskade lilla hjärtat ♥
Under den här tiden hade jag hunnit in till Jönköping, åkt lite bil, läst en tidning, åkt hem igen och rastat Sigge. 
Hade ett informationsmöte inbokat på Bräckes klockan två, så det blev inte mycket tid hemma innan vi åkte tillbaka till stan. Men en tupplur på soffan hann jag i alla fall med...
Och så blev det ett besök på ICA Maxi för att storhandla också. Sen hittade vi pääärlor! Så nu har jag och Casper suttit och pärlat halsband tills kvällsmaten blev klar!
Det allra allra sista på dagen har jag suttit och kurat ihop i soffan och ätit choklad med en trött Dalton bredvid och en Casper som ligger i min och Dalles säng och drägglar på min kudde. Kan det bli bättre?

Pulkaåkning extended version

Vi var tillbaka i pulkabacken idag, åkte längst uppifrån och vurpade ett par gånger i slutet. 
Efteråt blev det fika hos morfar. Hemma har vi myst i soffan och nu ska vi äta pizza som avslutning på dagen.


Pulkaåkning


Det mest ledsamma med att se busshållplatsen genom köksfönstret, är den stunden då man febrilt letar efter nycklarna, samtidigt som man i stressen får på sig ytterjackan upp och ner och glömmer bort att man ha busskortet mellan tänderna, ser bussen åka förbi... Säger då bara en sak, dessa stunder blir man inte annat än gråtfärdig och nästa buss går tre timmar senare.
Hur som helst fick jag tvättat fyra maskiner tvätt, städat på toalett, i hall, vårat sovrum, vardagsrum och tvättstuga. 
Senare fick vi för oss att dra med morfar ut i pulkabacken. Jag och Casper åkte faktiskt ända uppifrån toppen! Det var en väldigt trött och nöjd pojke som satte sig i bilen hem sedan, fikade med morfar och kröp ner i soffan för lite fredagsmys. Det blev inte så mycket av det sistnämnda, för det tog inte så lång tid innan han började snarka och snorka högljutt. Åh, min lilla vilde huligankille ♥

Cupcakefabric

En kort stunds kreativitet. Dalton påstår att jag kan få sy matchande gardiner också. I doubt it.


Den första februari fyllde en fantastisk person år, en person som inte längre finns hos oss. Min syster hade skrivit ett blogginlägg i hans ära, och tårarna rann nerför mina kinder när jag läste det.

Vi lovade att uppfylla din dröm här nere på jorden, och jag hoppas att du uppfyller din dröm uppe i himlen. Jag hoppas du segelflyger och tittar ner på oss och ser att vi kämpar.

Ack som ett fjun så lätt...

Tårar, tröst och trosor

Har tagit ledigt från jobbet två dagar i rad på grund av känslomässig instabilitet. Gråter och grinar oavbrutet hela dagarna i soffan utan något skäl, och sover helst dagarna igenom. Huvudet värker något fasansfullt trots panodil och livet känns otroligt meningslöst. För två år sedan blev jag remitterad till Bräckes Diakoni och på måndag är min långa väntan över. Ändå finns det ingenting att se fram emot, enligt mitt huvud.
Hur som helst så sparkade Dalton mig i rumpan och tog med mig ut på lite tröstshopping. Det blev som ett plåster på såren liksom. En ny kjol, byxor till Casper, nya kökshanddukar och tyg som jag ska försöka vara kreativ med. Något annat som var kreativt var underkläderna på NY med texten "I ♥ my boyfriend". Vilken karl tackar nej till ett fruntimmer med dessa? En utmärkt Alla Hjärtans Dag-present!


Födelsedag i Kungsbacka

Världens vackraste och finaste Emma fyllde år, "arton" år. Därför trängde vi oss in i bilen, jag, Anders, Dalton, Lillan & Cappe och for iväg. I Borås behövde vi fylla på godisförrådet och jag hittade sötlakrits så jag kunde sitta tyst och nöjd resten av resan. Barnen var redan tysta och ordningssamma, de hade DVD och allt!
Hemma hos Emma i Kungsbacka var det inte lika lugnt och ordningssamt, då barnen bestämde sig för att erövra hennes hem och drog fram alla leksaker som gick att finna medan vi vuxna åt goda tårtor.


Världens vackraste födelsedagsbarn och vän, det hära!

Vi firade med ett spa-besök.

Man är en fruktansvärt fin flickvän ibland! Min present till Jonas på våran årsdag blev ett spabesök som vi nu fullbordat. Med helkroppsmassage, bubbelbad och bastu. Fan, det var förjävla fint alltså!
Efteråt gick vi ner till Idun och drack kaffe. Pumba var på jobbet så vi lekte med hans bror istället, och Sigge skuttade av sig på deras stora tomt. Perfekt, med andra ord!


Uppe med tuppen

Det blev en tidig morgon, sådär tidig så att det inte fanns några andra fotspår i snön på väg till bussen. Fast det visade sig att folk helt enkelt inte vaknat på just min gata då busshållplatsen mest såg ut som en kycklingfarm. För övrigt var min fina vän Anders som körde bussen, vilket gjorde att den tidiga morgonen och all missad skönhetssömn inte gjorde så himla mycket!
Upplevde nog det vackraste som finns att se lite senare under morgontimmarna. Lyckliga hästar som frustar i nysnön i det rosa skenet från soluppgången. Och det gjorde ju den tidiga morgonen om möjligt ännu bättre!
Har även tumlat runt i ridhusunderlaget, det var dock inte alls lika vackert. Kunde inte hålla mig för skratt när Shagii nöjt torkade av salivskummet på min jacka medan jag fortfarande låg kvar och svor för mig själv. Vad gör man inte för att få baka tårtor?
Till min fördel har jag ett par timmar på spa inbokade imorgon. Min kropp lär vara mig evigt tacksam och jag hoppas att även Jonas kommer vara mig evigt tacksam. Därefter ska vi dricka kaffe med Idun och Pumba, och avrunda med att somna på soffan innan vi på lördag beger oss på en roadtrip till Göteborg och Kungsbacka tur och retur.

RSS 2.0