Uppe på Bonnys trygga rygg

Det finaste med barn är att man blir så lycklig av dem. Då Casperson var ledig från dagis idag fick han följa med till Sjövik. Det blev ett stort äventyr när vi åkte buss (bara att trycka på stoppknappen är ju ett enormt ansvar!), tittade på traktorer, hoppade studsmatta och åt sockermunkar. För att inte tala om debuten på hästryggen...
Erica lät oss låna hennes trygga, fina Bonny. Han var så modig och vågade både skritta över bommar och trava! Hade han fått bestämma själv hade han även galopperat iväg och hoppat några hinder (för det gjorde ju Erica!) men det får kanske vänta ett tag. Jag fick allt lite stolthets-tårar i ögonen måste jag erkänna. Han är ju så fantastisk, min unge. Tänk att jag kunnat åstadkomma något så bra ♥





Cyklisten som försvann.

Vi skulle bara cykla förbi mormor för att lämna ett par stövlar, men mormor och moster Annika skulle åka tåg och rätt som det var hade Casper klivit på tåget han också och åkte iväg med dem. Vad snopna vi blev! Där stod jag och Dalton kvar på perrongen med en liten cykel utan cyklist. Men vi bestämde oss för att njuta av den oplanerade barnledigheten och gick till den nyaöppnade thairestauranten Yani för att luncha. Det var så perfekt ♥ 
Sedan fick vi tillbaka vår huligan och då cyklade vi hemåt igen, fast det blev en liten paus med fotografering på vägen och jag råkade hitta en ny kompis att pussas med - en liten pudel. Det kanske man skulle skaffa sig. En pudel. Jag, Casper, Dalton och en utställningsrakad pudel...? What ya saaayin'?






Pumpkin update!


Vår pumpa växer oss snart ur huset, fantastiskt, eller hur?! Två gula blomknoppar finns det numera också. Dags att köpa puderborste och börja pollinera! En endaste liten pumpafrukt hade gjort mig dölycklig, om den sedan överlever enda till alla helgonahelgen är tredje problemet...


Pannbiff och stolthet

Det serverades hemmagjorda hamburgare och vin vid våran bardisk igår. Min syster och min mor bjöd in sig själva lite spontant, vilket jag tyckte var helt fantastiskt roligt. ♥

Idag bestämde vi oss för att det skulle serveras pannbiff och gräddsås, därför begav vi oss till affären och Casperson tog sin cykel. Hela vägen dit, och hela vägen hem! Trots att han ramlade tre gånger var han snart uppe och cyklade igen. He makes me proud.

Uteritt & majblomma

I ungefär en veckas tid har jag nu tänkt att jag ska plantera om pumpaplantorna eftersom det fortfarande inte går att ta ut dem, men fortfarande har det inte blivit av. Skärpning!
Istället har vi varit ute och cyklat, samt köpt årets första majblomma. Nu ska jag och Dalton äta choklad och mysa i soffan, för jag intalat mig själv att jag är värd det efter en jobbig dag med uteritt i skogen på Bornyr och fyrhjulskörning.

Cykeldebut för Casper

Vi har firat Caspers födelsedag för tredje gången. Denna gången med mormor, mormors mor och mormors moster. Även moster Annika var med (vilket hon varit varje kalas den här veckan!). 
Casper fick en stentuff cykel som Dalton fick kämpa länge med att få ihop, men som inte ville få däcken pumpade då vi inte hittade passande pump. Det var besvikna kalasdeltagare som fick åka hem utan invigning av cykeln - men tack vare vår fantastiska granne kunde vi ändå ta ett litet varv runt kvarteret innan läggdags. Vi får stoltsera inför de andra någon annan gång!








Fin kille, cykel och lördagsgodis

Funderar och funderar. Det är aldrig bra att fundera...
Idag bestämde vi oss för att gå till affären och inhandla lördagsgodis, utanför huset mötte vi våran granne som vi stod och pratade med en stund innan vi gick vidare. När vi kom hem igen mötte hon upp oss då hon bestämt sig för att ge mig hennes cykel..! Ordet "tack" kändes så ynkligt i det sammanhanget med tanke på att cykeln kostade 5000 svenska riksdaler ny och var knappt använd! Den är så fiiin och jag vill ut och cykla med den nu! Dock beslöt sig lillhuliganen för att somna på soffan halv sju och därmed missar han inte bara en cykeltur utan också lördagsgodiset och chickflick-filmerna som vi tänkte titta på idag. Men fin är han ♥ även om han för tillfället snarkar väldigt högt...



Traktorer och hårfärg


Var på besök hos logopeden idag. Inget nytt sades och vi var välkomna tillbaka om två månader. Istället gick vi och köpte en ny traktor. Framsidan av tidningen traktorvärldens senaste nummer pryds av en Deutz Fahr. Därför storshoppar vi för tillfället gröna traktorer. Vi hade en Deutz Fahr sedan innan, så denna gång blev det en Fendt 700 Vario-kopia. 
Ett par nya jeans och en lila piké fick också följa med hem, Casper var sådär nöjd med mitt val men själv går jag ett extra varv förbi torkställningen där de nytvättade kläderna hänger och myser, jag tycker de var jättefina. Färga håret har jag också hunnit göra. Jag är ganska nöjd, även fast det finns mycket annat som jag är missnöjd med i livet just nu. Nu ska jag och Cappe the Hooligan läsa en bok, sen ska jag smygäta choklad trots att jag sagt att jag ska dra ner på sockret.

Om jag ändå kunde vara en mer intressant människa...

Min bästaste bästa vän är ett svin.

Okej, jag ska bikta mig. Jag tyckte att han var söt för att han läspade. Det var bara det. Han läspade och man fnittrade när man lekte med honom (ja, alltså, det var väl fortfarande det vi gjorde när vi möttes och var typ elva år?), för att han läspade.
Sedan blev vi stentuffa. Inte lite tuffa, utan tuffast i stan med tuppkammar och nitar och sedan dess har jag inte ångrat en enda sekund av alla de timmar, månader och år som har gått. Han är så jäkla fin och bra den här grabben, och vi har supit, kräkts, kramats, gråtit, slagits, skrikit oss hesa och dansat. Vi har kört bilar i diken om vi inte rest runt i Sverige och vi har varit störst, bäst och vackrast. 
Jag har så många fina minnen att jag inte ens kan återberätta dem, jag inser att jag börjat på ett, för att fortsätta på ett annat, för att sedan skratta högt för mig själv och avsluta med att snubbla in på ett tredje äventyr. Och ibland behövs inte ens ett äventyr för att det skulle vara minnesvärt, ibland räckte det med att vi åkte till Nässjö och drack kir, eller somnade på Ekmans balkong. Ibland tänker jag på all fatöl vi druckit hemma hos Slask och alla gånger vi gjort mäsk. Man behöver inte åka längre än till Vätterstranden eller till Svavel så lever minnena upp igen. Fantastiska grejer har vi gjort, minns, glömt bort.

Han är en förebild också, jag är så imponerad, han är tjugo år med jobb, bil för fyrtio lax och en egen villa trots att han ser ut såhär:



Jag skulle lätt vilja att Casper blev som världens bästa Pumba!


Födelsedagsfirande

Casper fick sin öppna sina presenter lite tidigt i år.
Egentligen fyller han inte år förräns på måndag men morfar, moster Annika och Ville kom förbi för att fira idag.

Av morfar fick Casper bland annat en traktor, den hjälptes de åt med att montera ihop.


Moster Annika rock'd the place


William överraskade Casper


Blåser ut ljusen på tårtan


Somnade efter paketöppning och tårtätning i soffan med en godisklubba i munnen.
Den var svår att lirka ut, minst sagt...


Monsterfamiljen?


Och om jag får säga det själv, var jag rätt fin idag.



Diskussioner och åsikter

Jag har en förkärlek för att lägga mig i diskussioner i tid och otid och idag har det hänt flera gånger. Bland annat vägrade gothartjejen som har en bulle i ugnen att baka bullar på riktigt. Hon skulle minsann aldrig bli en bullbakande Svenssonförälder i ett blommigt förkläde sa hon, och hon skulle minsann aldrig sluta gå i korsetter och höga skor. Det finns ingenting som är så modigt som att vara den personen man vill vara, men det är väl för den sakens skull inte heller fel att vilja baka bullar till sitt barn och skydda sina kläder mot mjöl i ett blommigt förkläde? 
Är det verkligen nedvärderande att prioritera sitt barns hälsa framför sin klädstil? Själv tycker jag att det är förbannat gott att sitta såhär och veta att jag gjort något rätt under Caspersons första levnadsår då jag valde mjukisbyxor och adidasskor före jeanskjol och dr. Martenskängor. Jag vet vem jag är och jag kan låta bli att maniskt följa en dresscode för min subkulturella livsstil jag aktivt valt innan jag fick barn.
Diskussion två bestod av kritik riktad mot ortens förskoleverksamheter som hade gett barnen påskgodis. Herreminje kan ni förstå? Barnen har fått i sig socker! Hade det fortfarande funnits dödsstraff i Sverige hade mycket förskolepersonal fått sätta livet till. 
Det är ditt aktiva val att inte äta socker (eller inte äta kött), det är ditt aktiva val att föda ett barn men det är inte barnets aktiva val att gå i sin förälders fotspår. Att barnet äter dåligt är inte en förklaring till varför det den äter ska ransoneras till minimum eller varför ansvaret skall läggas på förskolepersonalen. Är det verkligen, för att citera mig själv ifrån konversationen, förskolepersonalens ansvar och roll att ditt barn, endast ditt, ska få i sig mat? Skall de endast sitta kring ditt barn och ge ditt barn all uppmärksamhet, tid och engagemang runt måltiderna? Hur ska en förskoleverksamhet kunna följa varenda enskild förälders åsikt, regler och krav?
Godis får för övrigt barnen på ortens förskolor två gånger om året, vid jul och vid påsk. Är det verkligen någonting att gnälla om? Två dagar, av trehundrasextiofem dagar.
Jag hade kunnat grena ut diskussionen angående barn som äter dåligt eller allt ansvar och alla krav vi lägger på våra barn idag men det ska hållas enkelspårigt.

Om mitt barn får påskgodis? Det kan ni ge er fan på.


Det mesta är från min fina storasyster ♥

2xIKEA, audionomen, Chico och gröna mattan

Igår hade vi tid på audionommottagningen för hörseltest. Det tog Casper med stort allvar. Stort. Även tankning av bil övervakade han noggrant...


Casperson gjorde oss stolta, han var jätteduktig under testerna och vi gick inte bara därifrån med världens duktigaste grabb utan även med vetskapen om att han inte har något hörselfel.
Därefter gick vi på IKEA och köpte stekpannor. Det var tydligen väldigt tröttsamt för på vägen hem låg pojkarna i baksätet och sov...


Resten av kvällen kämpade jag med vardagsrummets nya look.



Och idag, efter ytterligare ett IKEA-besök och några tusenlappar fattigare kom Chico på besök. Han godkände vardagsrummet och diggade den nya mattan stenhårt. Känns alltid bra när man får högt betyg!


Det jag älskar mest...



Det finns nog inga ord som skulle kunna beskriva det här bättre.







Och vi får absolut inte glömma - morgonkaffet. My true big love ♥



Pumpa-uppdatering

Börjar sakta få panik, det går inte att plantera ut pumpan än och den börjar bli stooor. Tumme upp!

En vän som står mig nära...

För nästan tio år sedan använde till och med jag Lunarstorm. Det var en cool community då'va, och man lade upp bilder på sina favorithästar såklart. Det fanns en medlem där som kallade sig Blondisbeda, hon var blond och hon hade ramlat av min ponny sa hon.
Jävla fjortis tänkte jag.

Tänk om vi visste då vad vi vet idag, lika starka då som vi blivit genom att sitta på en brygga bredvid varandra och bada fötterna i det kalla vattnet, och alla gånger du fått trösta mig när sjukhusens vita väggar och piller blivit för mycket genom åren. Tänk om jag krupit upp i din famn innan abstinensen slog rot och innan kärleken tog vid. Med tiden har vänskapen runnit ut i sanden, med åren och med såren har vårat band förstärkts till kedjor. Oss kan man inte få isär, jag lovar!
Oavsett var vi hamnar i världen, oavsett hur sargade själar och kroppar vi har, oavsett hur många gånger vi faller är vi ovan solen baby, vi är ovan molnen.


Om en vecka eller så
Kommer det att va' vi två
Kakor, té och cigaretter
Långa ljusa sommarnätter
Micropopcorn, lakrisal
Du är nog mitt lyckotal
Trots att livet gör en svag
Finns du i varje andetag


For aeons and beyond infinity



Ps. Du har lovat att du en dag ska säga till Cappiz att hans mor har en formidabel röv. Ds.

Berättar lite om mig själv

Föddes för några år sedan efter en kombination av en västgötska och en Stockholmare som bosatt sig i Småland. Började gymnasiet i Hultsfred och läste "Handel och arrangörskunskap med inriktning musikindustri". Avbröt sedan studierna för mammaledighet då jag 2009 fick min nygräddade huligan i famnen som döptes till Casper (efter Casper Janebrink såklart!).
Idag bor vi med världens finaste Dalton i en bostadsrätt på 3rok, fortfarande i Småland. Dagarna fylls med att sopa stallgången ute på Sjövik, hämta och lämna på dagis, smygäta kakor och lyssna på Oi!
Jag eftersträvar att bli en såndär rolig morsa som alltid ställer upp på tandkrämsskum-tävlingar och andra små äventyr i vardagen.
Ibland äventyrar vi utan Casper, då är det spelningar eller festivaler som gäller, men vi är väldigt hemkära och stannar hellre i soffan på fredagskvällarna. Då läser jag gärna om hundavel & genetik. Miniatyr bullterriern handlar det främst om då det är den rasen jag närmast hjärtat.
Litteratur är förövrigt underskattat och i den här familjen är det både skönlitteratur och facklitteratur som gäller om det finns lite tid över. Jag gillar att sticka också, varje höst produceras det många hemstickade vantar och raggsockor. Det nuvarande stickprojektet är en tröja till Casper med en häst på. Ett annat projekt jag har just nu är att odla pumpor.


Tårtpussel

Hoho, jag hittade tårtpusslet hemma hos morfar idag! Ett spel som jag älskade när jag var liten, så jag och Casper övertalade Dalton och morfar att spela med oss. De blev helt överlyckliga när det bara var jag och Casper som vann också. Life is hard, boys...
Sedan invigde vi jordgubbssäsonen också, det var lätt värt tio kronor. 





RSS 2.0