Körsbärssaft

Eftersom jag, Casper och Tina plockat alla körsbär på Tåhult idag, kallar vi saften för Tåhultasaft med körsbärssmak. Önskar att jag kunde skicka en flaska till Karin också eftersom vi tillbringade en del tid i det där trädet och plockade. 



Till 4 liter saft, behövs
 
4 liter körsbär, motsvarar ca 2 och 1/2 kilo
12 dl vatten
12 dl socker
1 tsk natriumbensoat
 
Skölj bären, lägg dem i en gryta med vatten och koka under lock i 15 minuter. Mosa bären en aning mot grytans kanter. 
Häll upp bären i en silställning, låt stå och självrinna ca 30 minuter. Rengör grytan under tiden.
Tillbaka med saften i grytan, koka upp och rör ner sockret. Ta grytan åt sidan, skumma väl. Häll upp lite saft i en kopp och rör ner konserveringsmedlet. Blanda sedan ner koppens innehåll i saften.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0