Cheesecake med körbär
Till en kaka behöver du
125 g digestivekex
75 g mjukt smör
300 g cream cheese
0.75 dl florsocker (60 g)
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk citronsaft
2.5 dl vispgrädde
1 burk inlagda körsbär
75 g mjukt smör
300 g cream cheese
0.75 dl florsocker (60 g)
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk citronsaft
2.5 dl vispgrädde
1 burk inlagda körsbär
Smula ner kexen och blanda ihop med smöret. Pressa ut blandningen i en springform, pressa upp lite utefter sidorna så att det bildas en kant. Visa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
Häll upp smeten i formen och släta ut. Ställ kakan i kylskåp i tre timmar. Garnera med körsbär innan servering.
Häll upp smeten i formen och släta ut. Ställ kakan i kylskåp i tre timmar. Garnera med körsbär innan servering.
Kommentarer
Trackback